Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Ventilen

Personal på verksamheten Ventilen.

Maria, Maja och Petra är ledare för Ventilen som är ett samarbete mellan Kils kommun och Svenska kyrkan.

Ventilen riktar sig till barn i familjer där någon har problem med missbruk eller psykisk ohälsa. Ventilen finns där som stöd när livet är trassligt.

När vuxna har det jobbigt påverkar det ofta även barnen. Det kan vara en familjemedlem som har problem med missbruk eller psykisk ohälsa. Det kan vara dödsfall i familjen eller en separation där föräldrarna har samarbetssvårigheter. Det kan också vara ett syskon med speciella behov som kräver extra tid av de vuxna och gör att barnet hamnar lite i skuggan.

Ventilen skapar en trygg plats

Ventilen är en gruppverksamhet för barn och unga som befinner sig i ett extra känsligt läge. Ventilen har grupper för barn 6–12 år. Vi fikar, pratar, pysslar och har olika aktiviteter.

Syftet med Ventilen är förebygga och förhindra att barnen ger sig själva skuld och skam. Vi vill istället stärka barnens självkänsla och skapa en positiv och trygg plats där varje barn känner sig sedd.

Samarbete mellan Kils kommun och Svenska kyrkan

Det är kostnadsfritt att vara med i Ventilen. Ledarna har tystnadsplikt och för inga journaler. Verksamheten är ett samarbete mellan Svenska Kyrkan och Kils kommun. Om du vill veta mer kan du kontakta ledarna för gruppen.

Maja Larsson, 0554-68 80 99, Svenska kyrkan
Petra Jonsson, 0554-193 70, Kils kommun
Maria Ijmker Snell, 0554-195 37, Kils kommun

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
24 maj 2024