Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Barn som utsätts för våld

Är du barn och utsätts för våld eller har du upplevt våld hemma? Våld kan vara något som gör ont på kroppen som slag och sparkar men det kan också vara elaka ord som gör att du får ont i hjärtat och magen. Du kan känna dig rädd, ledsen och ensam.

Vuxna får aldrig använda våld mot barn. De får inte heller använda våld mot andra vuxna. Vuxna får aldrig säga att det är barnets fel att de slår eller beter sig illa på andra sätt. Det är alltid den vuxna som gör fel.

Barn som utsätts för våld eller ser våld är brottsoffer. Ingen ska behöva utsättas för våld eller uppleva våld hemma. Trots att man som vuxen inte får använda våld eller vara elak mot barn så finns det barn i varje klass som har det så hemma. Om du upplever någon form av våld finns det hjälp att få.

Här kan du få stöd och hjälp

Om du behöver prata, få stöd eller hjälp kan du prata med någon på skolan, fritids eller ungdomsgården, till exempel skolsköterskan eller din lärare.

Du kan också ringa oss på Individ- och familjeomsorgen. Om du tycker det är jobbigt att ringa kan du be en vuxen hjälpa dig att ringa oss. Vi som jobbar på individ- och familjeomsorgen finns för att stötta dig.

Individ- och familjeomsorg
0554-194 50

Telefontid receptionen:
Måndag, tisdag, torsdag, fredag klockan 8–12. Onsdag klockan 13–16.

Besöksadress: Västra Torggatan 5

För orosanmälning övrig tid, ring växeln 0554-191 00.

Socialjour, kvällar och helger
Socialjouren handlägger akuta, sociala ärenden som inte kan vänta till kommunens ordinarie öppettider.

054-540 50 54 eller 054 540 50 14

Telefontid:
Söndag–torsdag klockan 16.30–00.00
Fredag–lördag 16–01.30

Efter socialjourens stängning, ring 112.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
24 maj 2024