Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Kommunal hälso- och sjukvård

Kommunal hälso- och sjukvård är beviljade och planerade sjukvårdsinsatser som ges i hemmet i särskilt boende av kommunens distriktssköterskor och sjuksköterskor. De finns i tjänst dygnet runt, årets alla dagar. De samarbetar med övrig personal runt dina behov.

Om du inte kan ta dig till vårdcentralen för att få sjukvård eller rehabilitering kan du få den hjälpen av kommunen i stället. Den kommunala hälso- och sjukvården gör det möjligt för dig med långvarig sjukdom att vårdas i det egna hemmet eller i särskilda boendeformer istället för på sjukhus. Detta regleras av hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Vården ges av kommunens distriktssköterska, sjuksköterska, vård- och omsorgspersonal, arbetsterapeut fysioterapeut eller sjukgymnast. Regionens primärvårdsläkare och/eller ansvarig läkare på sjukhus har läkaransvaret. Du kan också få hjälpmedel som gör vardagen lättare.

Medicinskt ansvarig sjuksköterska/verksamhetschef för kommunens hälso- och sjukvård har det övergripande ansvaret för att kommunen bedriver säker sjukvård av god kvalitet.

Ansök om att få kommunal hälso- och sjukvård

För att få kommunal hälso- och sjukkvård ska du kontakta Kils kommuns distriktssköterska/sjuksköterska (telefontid vardagar klockan 8–9). Ring vår växel 0554-191 00 så blir du kopplad till rätt sköterska.

På kvällar, helger och nätter ska du kontakta sjukvårdsrådgivningen på 1177. De hjälper dig att komma i kontakt med kommunens sjuksköterska.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
28 maj 2024