Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Missbruk och beroende

Beroendeproblematik med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel är vanliga problem som kan drabba vem som helst. Att ha ett beroende är svårt för både den som missbrukar men även för anhöriga. Oavsett vilken form av missbruk du har så kan du få hjälp.

Vägledningssamtal för dig som är orolig över din konsumtion

Är du orolig och funderar på om du dricker för mycket alkohol eller använder droger. Eller känner du en oro över ditt spelande?

Du som är över 18 år kan få stöd och råd genom vägledningssamtal. Vi erbjuder tre till fem öppna samtal som kan ske som fysiskt möte, på teams eller via telefon. Dessa samtal dokumenteras inte och du kan vara anonym. Om du är i behov av ett mer omfattande stöd så hjälper personalen i Öppenvårdsgruppen dig vidare så att du får rätt hjälp.

Behandlingsinsats mot skadligt bruk och beroende

Om du har ett större behov av insatser som är mer individuellt anpassade behöver du ansöka om det. Individ- och familjeomsorgen ser till att du får rätt hjälp.

Stöd genom vägledningssamtal

0554-196 38

Telefontid:
Tisdag klockan 8–9 och
torsdag 13–14

Individ- och familjeomsorg
0554-194 50

Telefontid receptionen:
Måndag, tisdag, torsdag, fredag klockan 8–12. Onsdag klockan 13–16.

Besöksadress: Västra Torggatan 5

För orosanmälning övrig tid, ring växeln 0554-191 00.

Kurs i återfallsprevention

Vi anordnar kurser i återfallsprevention. Återfallsprevention är färdighetsträning för dig som har beroendeproblematik. Återfallsprevention är en metod där du får lära och träna dig på olika färdigheter för att inte behöva återfalla i ett problembeteende. Här kan du läsa mer om våra kurser.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
27 maj 2024