Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Politik och Demokrati

Kils kommun är en politiskt styrd organisation. Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande instans och består av 41 förtroendevalda ledamöter.

Kommunfullmäktige sammanträder normalt en gång i månaden med undantag av juli och augusti. Fullmäktiges sammanträden är offentliga.

Kommunstyrelsen sammanträder normalt en gång i månaden med undantag för juli och augusti månad. Kommunstyrelsen kallas ibland för "kommunens regering". En skillnad mot regeringen är att kommunstyrelsen är representerad av olika partier inom både majoritet och opposition.

Kommunstyrelsen och övriga nämnder har fått rätten av kommunfullmäktige att besluta i de frågor som finns i nämndens reglemente.

Politiska partier och förtroendevalda politiker

Kommunfullmäktige i Kils kommun är representerade av Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna, Moderaterna, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet

Kils kommuns förtroendevalda politiker och vilka styrelser, utskott och nämnder som de är valda till hittar du i vårt förtroendemannaregister. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
28 maj 2024