Gå till innehåll
Driftinformation 5
Kontakta oss

Välkommen till feriepraktik hos oss på Kils kommun

En illustration på personer med olika yrken.

Feriepraktik är en chans att få erfarenhet av arbetslivet, en inblick i hur det är att arbeta inom kommunen och samtidigt få pengar till sommarlovskassan. Kanske är det här du får din första arbetslivserfarenhet?

Genom feriepraktik hos oss får du en inblick i arbetslivet och får arbetslivserfarenhet. Det är också en möjlighet att lära känna Kils kommun som arbetsgivare och den mångfald av olika yrkesmöjligheter som finns hos oss.

Sommaren 2024 välkomnar vi dig som:

  • är född år 2007, det vill säga fyller 17 år under året
  • är folkbokförd i Kils kommun
  • är nyfiken på hur det är att arbeta inom en kommunal verksamhet.

Arbetsplatser

Du som ansöker om feriepraktik kommer att bli tilldelad en plats inom någon av våra verksamheter. När du ansöker kan du välja ett eller flera verksamhetsområden som intresserar dig. Vi kan inte garantera att du får praktik inom det område du angett, men vi gör vårt bästa när vi fördelar platserna. Om du inte vill ha platsen kan du därefter tacka nej till feriepraktiken.

Här nedan ser du vilka arbetsplatser som kommer att kunna ta emot praktikanter sommaren 2024 och exempel på vad du kan få göra på de olika ställena.

Biblioteksuppgifter som kan vara till exempel högläsning och pyssel för förskolebarn.

Promenader, handling och andra aktuella aktiviteter tillsammans med våra deltagare.

Vara tillsammans med barnen. Kan även bli aktuellt med enklare sysslor som till exempel städning, diska leksaker med mera.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • underhåll av lekplatser
  • rensning av ogräs
  • tvätt och upprustning av utrustning
  • målningsarbeten
  • städning av ytor och områden utomhus.

Du kommer bland annat att delta i förberedelser och tillsammans med kocken tillaga frukost, lunch, sallad till salladsbord och mellanmål. Du kommer även att få diska och städa i köket.

Planera, genomföra och utvärdera barnaktiviteter på olika platser runt om i Kil. Barnaktiviteter kan vara femkamp, sagoläsning, pyssel med mera. Platserna kan vara till exempel Gröna Torget, förskolor och badplatser.

Förgylla dagarna för våra kunder inom vård och omsorg. Det kan vara att gå ut på promenader, spela spel, läsa och annan social samvaro tillsammans med kund.

Arbetstid

Du arbetar under handledning 90 timmar under tre veckor (i normalfallet 6 timmar per dag).

Perioder

Feriepraktiken 2024 är uppdelade i två olika treveckorsperioder. Ange i ansökan vilken period du önskar. Välj på:

  • Första perioden 10–28 juni (midsommarafton utgår)
  • Andra perioden 15 juli–2 augusti.

Ersättning

Ersättningen för feriepraktik 2024 är 70 kronor i timmen (inklusive semesterersättning).

Viktigt att tänka på

Utdrag ur belastningsregistret är ett krav för att kunna praktisera inom våra verksamheter. Om du får en plats inom en sådan verksamhet får du information om hur du ska göra för att skaffa ett utdrag ur belastningsregistret. Begär utdrag av belastningsregistret hos polisen (polisen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Informationsbrev skickas ut till berörda ungdomar under våren.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
28 juni 2024