Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Vardagshjälte i Kil

Syftet med utmärkelsen är att motverka utanförskap, främlingsfientlighet och våld och främja mänskliga rättigheter, civilkurage, personligt mod, integration, medmänsklighet, solidaritet, tryggare stad och Kils kommuns värdegrund. Vardagshjälte i Kil får diplom och ett konstföremål.

  1. Utmärkelsen kan delas ut till person som är folkbokförd i Kils kommun eller annars har särskilt stark anknytning till Kils kommun, och
  2. som genom en god gärning utöver det vanliga, visat prov på att hen vågat agera, visa civilkurage, personligt mod eller medmänsklighet, eller
  3. som långsiktigt i vardagen arbetat för att uppnå utmärkelsens syften.
  4. Gärningen ska i avgörande del utförts inom Kils kommun.
  5. I särskilda fall kan även person saknar anknytning till Kils kommun ges utmärkelsen, om det är särskilt påkallat med hänsyn till den gärningens art.
  6. I särskilda fall kan även person en person som är folkbokförd i Kils kommun ges utmärkelsen även för gärning som ägt rum utanför Kils kommun, om det är särskilt påkallat med hänsyn till den gärningens art.

Man kan inte få utmärkelsen ”Vardagshjälte i Kil” och annat kommunalt pris eller utmärkelse för samma gärning. Kommunstyrelsens presidium bestämmer till vem eller vilka personer Vardagshjälte i Kil delas ut, samt i vilket sammanhang överlämnande ska ske.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
8 maj 2024