Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Utmärkelsen Kilen

Utmärkelsen Kilen är hantverksproducerad, långtidsglödd i ässja, av konstsmed Örjan Holm efter Göte Berndtssons design. Den delas ut som kommunens bevis på uppskattning för extraordinär insats.

Utmärkelsen Kilen delas ut som kommunens bevis på uppskattning för extraordinär insats till exempel;

  • prestation (idrott, bragd)
  • föreningsanknuten verksamhet
  • kulturell och humanistisk verksamhet (konst, konsthantverk, musik, litteratur, hembygdsforskning/arbete, arbete för samverkan och förståelse)
  • företagsrelaterad verksamhet.

Kommunstyrelsens ordförande bestämmer till vem eller vilka som utmärkelsen Kilen delas ut samt i vilket sammanhang överlämnandet ska ske.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Johansson (S), delade ut utmärkelsen Kilen till Olle och Björn Goop på after work för näringslivet på kulturhuset KilArena den 9 november 2017. Olle tog emot bådas utmärkelser eftersom Björn var i Frankrike och tävlade.

Motivering

Olle och Björn Goop har tagit sensationellt många segrar inom travsporten. Deras framgångsrika verksamhet på Lökene i Kil har skapat arbetstillfällen och positiv uppmärksamhet i lokal, nationell och internationell media. Olle och Björn är kända för att ligga i spets, både på travbanan och som goda ambassadörer för sin sport och hemkommun.

Olle fick Kilen nummer 7 och Björn Kilen nummer 8. Utmärkelsen är tillverkad i 20 exemplar.

Fåreningen fårfest fick utmärkelsen Kilen nummer 6 vid kommunfullmäktiges sammanträde den 18 december 2014. Från vänster Karin Granström, Kate Isenberg-Larsson och Marianne Andersson.

Motivering

Entusiasm, kunskap, mod, organisationsförmåga, vilja. Det är svårt att göra rättvisa med bara ord om "fåreningen fårfesten i Kil" Föreningen är helt enkelt lysande. Föreningens arbete kan stå som ett bra exempel för de som vill anordna evenemang i Världsklass.

2014 års Kilen tilldelas Fåreningen fårfesten i Kil med motiveringen.
Med eufåria har Fåreningen fårfesten i Kil skapat ett evenemang som gjort Kil känt i en stor del av Världen. En fest i Världsklass.

Kenneth Mörth tog emot utmärkelsen Kilen vid kommunfullmäktiges sammanträde den 19 december 2013. Utdelare var kommunalråden Mikael Johansson (S) och Georg Forsberg (C).

Motivering

Kenneth Mörth får utmärkelsen Kilen för att han genom sitt ledarskap, på en globalt konkurrensutsatt marknad, varit en starkt bidragande orsak till att Wenmec AB idag är ett framgångsrikt företag och ett av de dominerande företagen i Kils kommun. Kenneth har också lyckats kombinera känslan för hembygden med framgångsrikt entreprenörskap.

Torsdagen den 20 december 2012 delades utmärkelsen Kilen nummer 2, 3 och 4 ut till Ing-Britt Bergström, Hans Norström och Torbjörn Larsson som under många år arbetat med evenemanget Kil hela veckan.

Motivering

Ing-Britt Bergström, Torbjörn Larsson och Hans Norström har under lång tid och med stort engagemang arrangerat Kil hela veckan som har stor betydelse för Kils kommuns identitet. Pristagarna har med små medel och stor arbetsinsats utvecklat Kil hela veckan till ett kulturarv som 2012 firade 40-år.

Kommunalråden Mikael Johansson (S) och Georg Forsberg (C) delade ut diplom blommor och utmärkelser tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Rita Gunnarsson (S) vid kommunfullmäktiges sammanträde i KilArena den 20 december 2012.

Stefan Holm är den förste som fått utmärkelsen Kilen. Han får den bland annat för sitt exemplariska ambassadörsskap av Kils kommun och Kils AIK friidrott. Uppvaktningen skedde vid kommunfullmäktige den 30 september 2010.

Utmärkelsen Kilen är kommunens bevis på uppskattning för extraordinär insats och det är första gången vi delar ut den. Stefan Holm är ett mycket bra val och det känns extra kul att han får utmärkelse nummer 1 säger Mikael Johansson (S) kommunalråd i Kils kommun.

Motivering

Kils kommun tilldelar Stefan Holm utmärkelsen Kilen för extraordinära insatser nationellt och internationellt. Stefan har genom sina friidrottsframgångar och exemplariska ambassadörsskap för alltid satt namnen Kil och Kils AIK friidrott på den internationella kartan.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
13 maj 2024