Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Stefan Holmstipendiater

Här kan du läsa om vilka som mottagit Stefan Holmstipendiet.

Tidigare Stefan Holmstipendiater

2022 - Per Åslund, ishockey

Stefan Holmstipendium delas ut till Per Åslund.

Per Åslund får Stefan Holm-stipendiet för sina idrottsprestationer och för sitt goda ambassadörskap. Per är ett föredöme för sin sport ishockey, för Färjestad BK, för sin moderklubb Kils AIK ishockey och för sin hemkommun, Kils kommun.

2021 - Kristina Olsson, innebandy

Kristina Olsson tilldelas Stefan Holmstipendium 2021.

Kristina ”Cina” Olsson, ledare i BKI Sunnanå, får 2021 års Stefan Holmstipendium. Med sitt brinnande engagemang och mångåriga erfarenhet som ledare, har Cina bidragit till föreningsutveckling och en meningsfull fritid för många i Kils kommun.

2020 - Melwin Lycke Holm

Melwin Lycke Holm tilldelas Stefan Holmstipendium 2020.

Melwin Lycke Holm, Kils AIK friidrott, får Stefan Holmstipendiet för sina framgångar inom höjdhopp. Melvin har vunnit ett antal junior-SM i höjdhopp, längdhopp och tresteg och är den yngste höjdhopparen att vinna ett senior-SM i höjdhopp.

2019 - Hanna Aronsson Elfman, alpint

Hanna Aronsson Elfman tilldelas Stefan Holmstipendium 2019.

Hanna Aronsson Elfman, Kils slalomklubb, får Stefan Holmstipendiet för sina alpina framgångar. Hanna har vunnit junior-SM i slalom, tagit silver i störtlopp och deltagit ungdoms-OS. Hanna har varit rankad världsetta i sin åldersklass och är med i alpina europacuplandslaget. Hanna spås en lysande framtid precis som Stefan Holm på sin tid.

2018 - Hannes Hofmann, brottning

Hannes Hoffman tilldelas Stefan Holmstipendium 2018.

Trots sin ungdom har brottaren Hannes Hofmann redan utfört bedrifter som endast ett fåtal får uppleva. Han har tagit såväl guld- som silvermedaljer i ungdoms-SM, silver i ungdoms-NM, guld i Sveriges största brottartävling FT-cupen och nu senast medaljer i både senior- och juniorklassen under årets SM. Hannes är ett gott föredöme som sätter Kil och Värmland på brottarkartan.

2017 - Anna Beck, cykling

Anna Beck tilldelas Stefan Holmstipendium 2017.

Cyklisten Anna Beck har visat för sig själv och världen att vilja och hård träning kan leda till stora framgångar; guld och silver på Paracykel-VM i Sydafrika 2017, seger i världscup och utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på den svenska parasportgalan. Anna är ett mycket gott föredöme. Hon sprider kunskap om sin funktionsvariation, sin sport och inspirerar andra att våga och vilja.

2016 - Andreas Uller, orientering

Andreas Uller tilldelas Stefan Holmstipendium 2016.

Andreas Uller, Kils OK, har under 2016 visat en imponerande jämnhet med bra placeringar vid 2016 års SM-tävlingar och uttagning till J-EM. Andreas har under flera år visat en stigande utvecklingskurva där målmedvetenhet och träningsvilja gjort att han nu är väldigt nära den absoluta toppen.

2015 – Anton Örnberg, tennis

Anton Örnberg tilldelas Stefan Holmstipendium 2015.

Anton Örnberg, Kils Tennisklubb, får Stefan Holm-stipendium för sina framgångar och sin föredömliga inställning. Anton tillhör Sverigeeliten i sin åldersklass och har tilldelats Peter Wallenberg Sportmanship Award för gott sportsligt uppförande. Anton är en god förebild för Kil och för andra ungdomar.

2014 – Anders Jansson, fotboll

Anders Jansson tilldelas Stefan Holmstipendium 2014.

Anders Jansson är med sin härliga inställning till sin idrott och sina medmänniskor ett föredöme. Han har genom sina framgångar med det okända landslaget, under EM 2012 och VM 2014, visat att hinder inte är ett problem. Anders Jansson får Stefan Holm-stipendiet för sina framgångar och sin föredömliga inställning.

2013 – Irene Ekelund, tidigare Kils AIK friidrott

Irene Ekelund, Kils AIK friidrott, får 2013 års Stefan Holm-stipendium för sina sprintframgångar. Under året har 16-åriga Irene bland annat vunnit 100 m och 200 m vid SM för seniorer både inomhus och utomhus, tagit guld och satt världsungdomsbästa på 200 m vid ungdoms-VM i Ukraina och satt nytt finnkampsrekord för seniorer på 200 m. Irene spås en lysande framtid och är med sin ödmjuka framtoning ett föredöme för ungdomar i Kil, Sverige och världen.

2012 – Ingen utdelning

2011 – Anton Wigarthsson, Nedre Frykens båtsällskap racing

2010 – Ingen utdelning

2009 – Filip Lööv, Kils AIK friidrott

Filip Lööv är en av Sveriges mest lovande friidrottsungdomar. Han konkurrerar i sin specialgren 110 meter häck med världseliten i sin åldersgrupp och nådde vid senaste ungdoms-VM i Italien semifinal. Under året har han tagit USM17-guld på 110 meter häck, 300 meter häck, 60 meter häck inomhus samt deltagit i ungdomsfinnkampen.

2008 – Malin Johansson, Bågskyttarna Kil

Mens sana in corpore sano – en sund själ i en sund kropp. Malin Johansson har redan vid 18 års ålder hunnit med att vinna världsmästerskap, europamästerskap och svenska mästerskap, satt världsrekord, europarekord och svenska rekord i sin idrott bågskytte.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
10 juni 2024