Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Lekparker

Att leka och röra på sig är viktigt för att barn ska utvecklas och hålla sig friska. I Kil finns flera fina lekparker att leka i. Här kan du läsa mer om några av dem.

I anslutning till våra förskolor och skolor finns gårdar med lekutrustning. Här får du gärna vara och leka när våra förskole- och skolbarn gått hem. Ta hand om lekparkerna så att många kan använda dem. Tack för att du slänger ditt skräp i papperskorgar och hör av dig till oss om något verkar trasigt eller inte fungerar.

Några av våra lekparker

Två killar går balansgång på äventyrsbanan på Frykstahöjda.

Naturlekpark med äventyrsbana på Frykstahöjden

Bland blåbärsris och tallar hittar du naturlekparken. Här finns bland annat lianer, betongtunnel, klätterställning, stenar och stockar att gå balansgång på. Frykstahöjden är ett rekreationsområde med discgolfbana, pumptrackbana, utegym, elljusspår och grillplatser.

Gröna torget

Gröna torgets lekparl är en populär mötesplats mitt i centrala Kil. Marken är täckt av skönt konstgräs. Här finns bland annat kompisgunga, klätterställning, hängmattor och en lekvägg där du kan testa din reaktionsförmåga. Alledels intill finns grönytor och en pulkabacke.

Lövenstrand

I det nybyggda bostadsområdet Lövenstrand ligger en lekpark med skön utsikt över Fryken och närhet till badplatsen i Fryksta. Här hittar du gungor, klätterställning och sandlåda. Fin utflyktsplats med grillmöjligheter under tak.

Vikstaskolan

Vikstaskolans äventyrslekpark är under skoltid en del av skolgården. Efter skoltid, på helger och lov är den en samlingsplats för barn och familjer. Här finns linbana, gungor, klätterställningar och en pumptrackbana.

Karta över kommunens alla lekplatser

Felanmäl en lekplats

Om något är trasigt på en lekplats kan du göra en felanmälan via FixaMinGata. Vid akuta fel som behöver avhjälpas omedelbart, ring 0554-191 30.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
4 juni 2024