Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Parker och grönområden

Vi har flera fina, härliga parker och grönområden i Kil. Här kan du läsa om några av dem. Alla kommunala lekparker finns också i vår kommunkarta.

Gröna torget

Personer strosar över stenläggningen vid Gröna torget. 
Lekplatsen på Gröna torget. 
En man slappa ri hängmattan på Gröna torget.
Pensionärer spelar boule på Gröna torget.

På Gröna torget finns det stora grönområden för härligt häng. Här finns lekplats, boulebana, hängmattor och bänkar. Perfekt för en mysig sommardag!

Friluftsområdet Frykstahöjden "Höjda"

Frykstastugan på Frykstashöjden.

Frykstahöjden även kallat "Höjda" är ett välbesökt och populärt friluftsområde cirka två kilometer utanför Kil. På "Höjda" anordnas bland annat tipspromenader, orientering och annat.

Aktiviteter på Höjda

Här finns motionsspår, vandringsleder, grillplatser, utegym, naturlekpark, discgolfbana, pumptrackbana, grusplan, föreningsstuga med omklädningsrum och cafeteria. På slalombackens topp finns en grillplats med vacker utsikt över Fryken. Till utsiktsplatsen kan du ta dig via en funktionsanpassad stig.

Frykstastugan

Frykstastugan har plats för 120 personer och går att hyra för olika tillställningar. Kils orienteringsklubb ansvarar för bokning och aktiviteter i stugan. Frykstastugans café och tipspromenad bedrivs ideellt av klubbens medlemmar. Vill du hyra Frykstastugan eller läsa mer om aktiviteter och öppettider så hittar du den informationen på Kils orienteringsklubbs hemsida (kilsok.com). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa mer om aktiviteterna på Höjda:

Andra parker och grönområden

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
15 maj 2024