Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Korttidshem och korttidstillsyn

En del barn och unga med funktionsnedsättningar kan behöva miljöombyte. Det kan innebära en möjlighet att få göra saker ihop med jämnåriga och att utvecklas som individ. Genom korttidsvistelse kan även anhöriga få avlastning.

Du som förälder kan ansöka om korttidstillsyn om du har en skolungdom över 12 år (från och med juli det år barnet fyller 13 år) som på grund av sin funktionsnedsättning inte kan vara ensam hemma.

Vad innebär korridstillsyn?

Korttidstillsyn innebär att ditt barn får ta del av fritidsverksamhet före och efter skoldagen. Ditt barn kan även få ta del av fritidsverksamhet under sina skollov.

Korttidsvistelse innebär att du som har funktionsnedsättning tillfälligt bor utanför ditt eget hem under en kortare eller längre period. Syftet kan vara att du själv behöver byta miljö och träffa andra, men också att ge anhöriga avkoppling och avlastning.

Korttidsvistelse kan anordnas i korttidshem, i en annan familj eller på något annat sätt. Till exempel läger- eller kolonivistelse.

Vill du bli korttidsfamilj?

Du som vill bli korttidsfamilj kan göra en intresseanmälan via den här blanketten. Pdf, 111.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Så här ansöker du om stöd inom LSS

Ansök om stöd genom LSS genom att ladda ner den här blanketten (pdf). Pdf, 328.9 kB, öppnas i nytt fönster. Blanketten skickar du sedan in till Kils kommun. Andress finns högst upp på blanketten.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
29 maj 2024