Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Avlösarservice i hemmet

Avlösarservice i hemmet innebär att en avlösare vistas hemma hos ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning för att anhöriga ska få tid till egna aktiviteter.

Du som är vårdnadshavare till ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning kan få avlastning för att få tid till egna aktiviteter eller till barnets syskon. Avlösning ska först och främst ske i hemmet och ersätta vårdnadshavare i vardagliga aktiviteter.

Vårdnadshavare och avlösare kan komma överens om en utflykt eller aktivitet i närområdet om det är lämpligt för barnet eller ungdomen. Avlösningen är kostnadsfri, men du som vårdnadshavare får betala kostnader i samband med eventuella utflykter.

Så här ansöker du om stöd inom LSS

Ansök om stöd genom LSS genom att ladda ner den här blanketten (pdf). Pdf, 328.9 kB, öppnas i nytt fönster. Blanketten skickar du sedan in till Kils kommun. Andress finns högst upp på blanketten.

Har du tid över och vill hjälpa till med avlösarservice i hemmet?

Är du intresserade av att anmäla intresse för att avlösarservice i hemmet inom ramen för LSS, kontakta familjehem.kontakt@kil.se. Du kommer bli kontaktad för vidare information. Du måste förnya din intresseanmälan varje år för att den ska vara giltig.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
29 maj 2024