Gå till innehåll
Driftinformation 9
Kontakta oss

Kvinnojour och mansjour

Kom ihåg att alltid ringa 112 vid en akut situation. Nedan har vi samlat organisationer som kan stötta dig om du blir utsatt för våld och hot eller om du är i en livskris och behöver stöd.

Stödorganisationer för kvinnor

Kvinnofridslinjen, 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. Du kan ringa dygnet och samtalet är gratis. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Kvinnojouren - Alla kvinnors hus i Karlstad, 054-18 30 34

Alla kvinnors hus i Karlstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hjälper kvinnor som är utsatta för hot eller misshandel i någon form. Alla Kvinnors Hus är en ideell förening som är religiöst och politiskt obunden. Arbetssättet bygger på hjälp till självhjälp. Du kan vara anonym.

Terrafem, 020-52 10 10

Terrafem är Sveriges enda rikstäckande jourtelefon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för kvinnor med utländsk härkomst. För närvarande kan kvinnor få stöd och råd på 44 språk.

Stödorganisationer för män

Krismottagning för män, 054-540 11 10

Krismottagning för män vänder sig till dig som är man och är i akut livskris och vill samtala med en samtalsterapeut.

Mottagningen ett samarbete mellan Region Värmland, Svenska Kyrkan och Karlstad, Forshaga, Hammarö och Kils kommuner. Krismottagning för män (Karlstads kommun). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Andra stödorganisationer

Samtalsakuten, 054-540 11 00

Samtalsakuten vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver prata med en terapeut. Samtalsakuten är till för dig som är över 18 år och som bor i någon av kommunerna Forshaga, Hammarö, Karlstad, Kil och Grums. Samtalsakuten - om du behöver någon att prata med (Karlstads kommun) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Brottsofferjouren, 116 006

Brottsofferjouren är en ideell organisation som ger kostnadsfritt stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Hit kan du ringa och få stöd och information. Du kan vara anonym. Brottsofferjouren har tystnadslöfte och ingen polisanmälan krävs för att få stöd.

Brottsofferjouren Värmland, 054-18 28 88

Brottsofferjouren Värmland är en av Brottsofferjourens lokala jourer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Huvuduppgifterna är att ge stöd åt brottsoffer, samt att fungera som hjälp och trygghet för vittnen som kallas till rättegång vid Värmlands Tingsrätt.

Välj att sluta, 020-55 56 66

Välj att sluta är en nationell telefonlinje för dig som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende mot dina närstående. Här får du stöd och råd, vi kan även hjälpa dig vidare till behandling om du vill. Om du behöver akut hjälp, ring 112. Läs mer på väljattsluta.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
27 juni 2024