Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Kommunikationskanaler

Närbild på kvinna med ett förstoringsglas över ena ögat.

Det är viktigt för oss att vara öppna och berätta för invånare, media och andra intresserade vad vi gör. Här hittar du några av de kanaler som vi använder för vår kommunikation.

Kils kommuns kanaler

kil.se

Kil.se är kommunens officiella webbplats och vår viktigaste informations- och servicekanal för invånare, omvärld och samarbetspartners. Kilsbor, föreningar och företagare i Kil bidrar med evenemangs- och nyhetstips. Vi lyfter en hel del av de inkomna evenemangen i våra övriga kanaler.

Våra kommunala bolag har egna webbplatser.

Kommuntidning

På rätt spår är kommunens informationstidning till hushåll och företagare i Kil. Tidningen utkommer med tre nummer per år.

Pressmeddelanden

Kils kommun skickar regelbundet ut pressmeddelanden till ett antal nyhetsredaktioner och journalister. Våra pressmeddelanden hittar du här.

Sociala medier

Facebook

På kommunens Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du nyheter, info om våra verksamheter, lediga tjänster och annat som rör Kil. Här kan du också ställa frågor och lämna synpunkter.

Några av våra verksamheter har egna Facebooksidor.

Instagram

På vårt instagramkonto visar vi upp vår verksamhet, medarbetare och hyllar platsen Kil. Aktualiteter och evenemangstips kan ibland dyka upp i våra Instagram stories. Du hittar oss under namnet @kilskommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Några av våra verksamheter har egna Instagramkonton.

Filmer

kil.se/play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är kommunens filmkanal. Här lägger vi ut filmer från Kil och om kommunens arbete.

Mer information om hur vi jobbar med sociala medier och vilka av våra verksamheter du hittar där.

Digitala informationsskyltar

Om du vill föreslå att ditt evenemang ska synas i våra kanaler (gäller även digitala informationsskyltar) så behöver du fylla i som evenemangstips i tid.

  • Informationsskylten vid Årstidsvägen använder vi för varumärkesstärkande budskap, information från kommunen till Kilsborna, större kulturhändelser och evenemang som lockar många besökare.
  • Informationsskylten vid riksväg 61 använder vi i första hand för att uppmärksamma förbipasserande att de är välkomna till Kil och vårt utbud av service och handel. Vi marknadsför Kil som plats och publicerar även information om stora evenemang som lockar många besökare utifrån (till exempel nationellt kända artister, Kil hela veckan, Fårfesten, tävlingar med SM-, EM eller VM-status). I mån av plats och tid kan vi publicera även mindre arrangemang.

Om du vill synas i våra kanaler

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
14 juni 2024