Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Gymnasiet - ansökan och resor

När du börjar gymnasiet har du rätt till bidrag till elevresor. Du eller din vårdnadshavare ansöker via vår e-tjänst.

Gymnasiebiljett

Gymnasiebiljett gäller för innevarande läsår.

  • Du är berättigad till gymnasiebiljett till och med vårterminen det år du fyller 20 år och är studerande på gymnasiet och folkbokförd i Kils kommun.
  • Om du har inackorderingstillägg så är du inte berättigad till gymnasiebiljett.
  • Är du nyinflyttad och behöver gymnasiebiljett under terminen så ansöker du om gymnasiebiljett. Handläggningstiden är upp till 14 dagar. Under tiden så betalar du dina resor till skolan själv.

Ansök om gymnasiebiljett

Ansök om gymnasiebiljett via vår e-tjänst ovan. För att ansöka måste du ha ett BankID, ett SäkerhetsID fungerar inte. Vårdnadshavare kan söka för sina barn.

Guider om hur du laddar ner din gymnasiebiljett

När du har ansökt om gymnasiebiljett får du ett sms med en länk skickad till din mobiltelefon med instruktioner för att få din gymnasiebiljett i Värmlandstrafiks app (Mobitime). Här kan du läsa om hur du går tillväga för att få din digitala gymnasiebiljett. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det finns möjlighet till en fysisk gymnasiebiljett för den som önskar. Byte mellan fysisk och digital gymnasiebiljett kan göras max en gång per läsår.

Borttappad eller trasig gymnasiebiljett

Använd vår e-tjänst för borttappad eller trasig gymnasiebiljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så får du ett mejl eller sms när den nya gymnasiebiljetten är klart att hämta. Handläggningstiden är upp till 14 dagar. Under tiden så betalar du dina resor till skolan själv. Ett ersättningskort kostar 200 kronor.

Skolskjuts för anpassad gymnasieskola eller vid särskilda skäl

Inför kommande läsår

Ansökan om skolskjuts för kommande läsår ska vara inlämnad senast 15 april för

  • elever som går i anpassad gymnasieskola
  • elever som går i gymnasiet och av särskilda skäl behöver skolskjuts

Under läsåret

Vid förändringar, som växelvis boende eller särskilda skäl, kan ansökan om skolskjuts göras under läsåret. Handläggningstiden är 14 dagar.

Kontaktuppgifter

Britt Nilsson är ansvarig för gymnasieresor i Kils kommun. Om du behöver nå henne kan du meja eller ringa. Om du inte får något svar lämna röstmeddelande så ringer hon upp så snart hon kan.

Britt Nilsson, 0554-193 44
britt.nilsson@kil.se

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
1 juli 2024