Gå till innehåll
Driftinformation 4
Kontakta oss

Ekonomi, Studiebidrag

Om du läser på grundskole- eller gymnasienivå kan du få studiemedel från och med hösten det år du fyller 20. Du ansöker om studiemedel hos CSN.

Bidrag till dig som är under 20 år

Studiebidrag

Studiebidraget behöver du inte ansöka om, förutsatt att du ska studera i Sverige. CSN kommer att skicka ett beslut om studiebidrag till dig (om du är myndig) eller dina föräldrar inför varje nytt läsår. Studiebidraget är pengar som du inte behöver betala tillbaka.

Extra tillägg

Du kan få extra tillägg om du och dina föräldrar/vårdnadshavare behöver mer pengar än studiebidraget. Här kan du ansöka om extra tillägg (csn.se) Länk till annan webbplats.

Inackorderingstillägg eller resebidrag

För dig som studerar på en fristående skola

Om du studerar på en fristående skola hittar du information och ansöker om inackorderingstillägg eller resebidrag hos CSN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För dig som studerar på en kommunal skola

Inackorderingstillägg
Om du studerar på en kommunal skola betalas ut av din hemkommun. Här ansöker du om inackorderingstillägg hos Kils kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gymnasiebiljett/resebidrag
Här kan du läsa om hur du ansöker om gymnasiebiljett.

Om du läser vid en gymnasieskola som ligger utanför samverkansområdet kan du ansöka om reseersättning. I samverkansområdet ingår alla kommuner i Värmland och Åmåls kommun. Du kan även ansöka om reseersättning på grund av särskilda skäl, exempelvis om det saknas förbindelser från din folkbokföringsadress till gymnasieskolan. Här ansöker du om resebidrag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
31 maj 2024