Gå till innehåll
Driftinformation 3
Kontakta oss

Nationaldagsfirande 2024

Kommunstyrelsens orförande Anders Johansson (S) med blå kavaj och svarta byxor håller tal för nationaldagsfirarna i Kil. i bagrunden på scenen står Kils parakorkester i sina mörblå uniformer. En gul och blå ballong hänger på scenstaketet. Anders står på en grön gräsmatta. 

Vid nationaldagsfirandet på hembygdsgården i Kil fick Åsa Lie och Anders Sjösten Stefan Holmstipendiet och Hanna Enbom och Hanna Nilsson Bergenfurstipendiet

Stefan Holmstipendiet

Stefan holm i mitten framför röd vägg med Holmstipendiat Åsa Lie till vänster och Anders Sjösten till höger. Båda hålller blommor och stipendiet med en bild på Stefan Holm som höjer en höjdhoppsribba. Åsa och Anders sitter i rulltstol och får stipendiet för sian insatser inom rullstolscurling. 

Stefan Holm och kommunalråd Anders Johansson delade ut Stefan Holmstipendiet till Åsa Lie och Anders Sjösten. De får Stefan Holmstipendiet för sina insatser inom rullstolscurling med bland annat SM-guld i lag 2023.

Läs mer om Stefan Holmstipendiet och vilka som fått det tidigare. Länk till annan webbplats.

Bergenfurstipendiater

Hanna Enbom och Hanna Nilsson framför faluröd vägg med blommor och stipendier i hande. De fick Bergenfurstipendiet. 

Yngve och Lilly Bergenfur stipendium delades ut för första gången 1994 och ska uppmuntra unga musiker och sångare i Kils kommun till förkovran och utveckling.

Hanna Enbom (sång): Hanna har fördjupat och utvecklat sina kunskaper i sångämnet genom Kulturskolan i Kil. Hennes engagemang och driv har dessutom varit ett stöd för andra elever i sångämnet. Förmågan att våga vara flexibel och att se nya möjligheter gör att hon har goda förutsättningar i framtiden för fortsatt utveckling inom sång.

Hanna Nilsson (trumpet): Hanna har spelat trumpet sedan årskurs 3, på kulturskolan i Kil. Hon har visat ett stort intresse för musik och sitt instrument. Med nyfikenhet utforskar hon nya musikaliska stilar och ensembleformer.

Nya medborgare välkomnades, underhållning och fler stipendiater

Glada nya svenskar håller en flaggstång i trä med svenska flaggan i hande. De har blivit välkomnande av kommunfullmäktiges ordförande Jessica Hildén (S).

Nya svenska medborgare välkomnades av kommunfullmäktiges ordförande Jessica Hildén.

Inez Dahlman (blockflöjt), Oskar Engholm (saxofon) och Albin Engqvist (kornett) tog emot Bertil Nybergstipendiet.

Kunskapsteatern underhöll med improvisationsteater och sedan uppträdde kulturskolans yngre blåsorkester, slagverksensemblen, Kils storband, kören Golden Voices och dans- och sångelever. Som avslutning spelade Andreas Jonsson och Pink Cadillac Band.

Sidinformation

Sidan publicerad:
10 juni 2024